Critical Reasoning

[Critical Reasoning] 试题详情

The average hourly wage of television assemblers in Vernland has long been significantly lower than that in neighboring Borodia.  Since Borodia dropped all tariffs on Vernlandian televisions three years ago, the number of televisions sold annually in Borodia has not changed.  However, recent statistics show a droip in the number of television assemblers in Borodia.  Therefore, updated trade statistics will probably indicate that the number of televisions Borodia imports annually from Vernland has increased.
 
Which of the following is an assumption on which the argument depends?

Options:

The number of television assemblers in Vernland has increased by at least as much as the number of television assemblers in Borodia has decreased.
Televisions assembled in Vernland have features that televisions assembled in Borodia do not have.
The average number of hours it takes a Borodian television assembler to assemble a television has not decreased significantly during the past three years.
The number of televisions assembled annually in Vernland has increased significantly during the past three years.
The difference between the hourly wage of television assemblers in Vernland and the hourly wage of television assemblers in Borodia is likely to decrease in the next few years.

Correct:

C

Critical Reasoning

1评分
207浏览

[点此查看答疑][Undefined]Critical Reasoning

1.王文静老师,我这里接着上一个提问接着提问这道题,关于您说的取非方法并不能用个例来判断是否削弱结论,因为原来的答案也不是100%增强,所以取非也不可能是100%削弱,假设题应该只要作为原文reason的补充增强一点就行了吧? 2.AD对原文逻辑链确实有增强作用,但是它增强的是“B向V进口”这个重点,C选项是增强的“B要向外进口”这个重点,这个应该排在AD强调的重点前面,我只能这么理解了。逻辑链不同的理解重心答案确实不一样啊,我思考了好多遍依然觉得AD不属于重复reason.也不属于无关选项,因为也都是在说装配工和产量的问题。并且对逻辑链确实有增强作用(AD说V地区装备工人数增加,V地区产量显著增加,结合B目前的装备工人数降低,但是又要产量不变,肯定是向V进口的啊!)最后我只能通过逻辑重心的先后顺序来判断重心了。 3.另外提个小问题,我听到老师说假设题只有两种题型,第一补充原文的reason.只能是正面增强吗? 有反面增强的例子吗?我想体会下,第二是排除它因,这第二个是用在果-因这种题里面吧?这个属于反面增强。
1评分
164浏览

[点此查看答疑][Undefined]Critical Reasoning

王文静老师 我感觉您分析题目更清晰,逻辑更清楚。我想问下您这道题的做题思路,原文逻辑我提取出来是B这边装备工人下降了==》B要向V进口。A选项说V的装备工人增加的数就是B减少数,不正好可以增强结论一点吗?不属于无关选项啊。D答案逻辑跟A有点类似。E很明显无关,推不出E,我看英吉老师看到V就咔擦掉先。这逻辑我理解不了。AD不知道到底错在哪?都在讲V工人数,不属于无关项,错的很不明显啊。也不属于过度推理吧。短时间要这样靠读下来的语感判断对我来说太难。
0评分
102浏览

[点此查看答疑][Undefined]Critical Reasoning

老师我不理解C选项 没有告诉电视安装工人总的工作时间没变 只说安装一台电视的时间没变 那不能推出电视的数量下降啊?
0评分
83浏览

[点此查看答疑][Undefined]Critical Reasoning

选的D。D里面说V每年生产的电视数量暴涨,如果这不是一个assumption的话说明B的电视有可能是从别国进口来的。
0评分
78浏览

[点此查看答疑][Undefined]Critical Reasoning

这道题其实做过好几次了,听过老师讲解没有特别琢磨就是杀掉了肯定离谱的,留下了C。原文说:Bo降低关税,但是在Bo的电视销量没变。但是,近期,Bo的装配工人数量少了。所以Bo从V进口的电视数量上升了。题干问能推出电视进口量增多这个结论依据的假设是: A, V的装配工人数量大增,弥补了bO的工人减少数量。上面结论就是,进口的电视数量增多了,这个选项跟电视数量增多没关系。 B,电视特点,没关系。C,,Bo的装配工人花费的平均每台装配时间没有特别大幅度的decrease,(没有更少的时间去装配,也就是每个工人装配一台电视花费的时间,没变或者还增加了hours,都是可能的情况--所以可以得出,工作效率没有上升啊。。虽然读到这里还是觉得逻辑很扭曲,但是放着吧) D 电视装配数量,每年在V的,迅猛增加了—增加不增加,跟导致Bo从V进口数量上升没有因果关系。E,工人工资的减少比较,不是导致电视进口数量的原因,无法弥补原文逻辑。但现在又想了一下,真的觉得很诡异。。Bo的工人数量少了,而且每个工人的工作效率还没变或者更低(因为装配每台的hours没有减少啊),怎么就证明还能装配更多的甚至来自于V进口的电视呢。。。虽然可以用排除法做,但是我还是苦于没有明白这里的梗在哪。也听了英吉老师讲过的一个思路,一看原文的开头hourly wages,那只有C说了average hours,所以就这个相关。。。我觉得这个还是很牵强的眼神定位吧。如果再有个迷糊的,没法这么做的。请老师解惑
0评分
76浏览

[点此查看答疑][Undefined]Critical Reasoning

C讲的是The average number of hours to assemble a television,和原文有何关系? 这里判断assumption的标准是什么?
0评分
73浏览

[点此查看答疑][Undefined]Critical Reasoning

三七六 Three people at work. The salary are X, 2X per hour, and 3x, respectively, for the level1 and level2 and level3. Q is how many more minutes the level1 has to work in order to get 1 dollar level3 work if both level1 and level3 work in one hour(not sure how the sentence made)? 1) Level 1 is 10.5$ per hour 2) Level2 to level3 is ?? -------------------------------------- 没看懂题目在说什么
0评分
57浏览

[点此查看答疑][Undefined]Critical Reasoning

ABE通过相关性可以排除,那CD怎么做比呢?谢谢!
0评分
57浏览

[点此查看答疑][Undefined]Critical Reasoning

Sulfur dioxide, a major contributor to acid rain, is an especially serious pollutant because it diminishes the respiratory system's ability to deal with all other pollutants. A an especially serious pollutant because it diminishes the respiratory system's ability to deal B an especially serious pollutant because of diminishing the respiratory system's capability of dealing C an especially serious pollutant because it diminishes the capability of the respiratory system in dealing D a specially serious pollutant because it diminishes the capability of the respiratory system to deal E a specially serious pollutant because of diminishing the respiratory system's ability to deal 思考过程: 1感觉because+句子 优于because of 所以把be排除 2感觉ability to 或者capability to do 好过 ability of 和capability of 把c排除了 3由于觉得specially比specially好,所以选了d
1评分
207浏览

[点此查看答疑][Undefined]Critical Reasoning

1.王文静老师,我这里接着上一个提问接着提问这道题,关于您说的取非方法并不能用个例来判断是否削弱结论,因为原来的答案也不是100%增强,所以取非也不可能是100%削弱,假设题应该只要作为原文reason的补充增强一点就行了吧? 2.AD对原文逻辑链确实有增强作用,但是它增强的是“B向V进口”这个重点,C选项是增强的“B要向外进口”这个重点,这个应该排在AD强调的重点前面,我只能这么理解了。逻辑链不同的理解重心答案确实不一样啊,我思考了好多遍依然觉得AD不属于重复reason.也不属于无关选项,因为也都是在说装配工和产量的问题。并且对逻辑链确实有增强作用(AD说V地区装备工人数增加,V地区产量显著增加,结合B目前的装备工人数降低,但是又要产量不变,肯定是向V进口的啊!)最后我只能通过逻辑重心的先后顺序来判断重心了。 3.另外提个小问题,我听到老师说假设题只有两种题型,第一补充原文的reason.只能是正面增强吗? 有反面增强的例子吗?我想体会下,第二是排除它因,这第二个是用在果-因这种题里面吧?这个属于反面增强。
1评分
164浏览

[点此查看答疑][Undefined]Critical Reasoning

王文静老师 我感觉您分析题目更清晰,逻辑更清楚。我想问下您这道题的做题思路,原文逻辑我提取出来是B这边装备工人下降了==》B要向V进口。A选项说V的装备工人增加的数就是B减少数,不正好可以增强结论一点吗?不属于无关选项啊。D答案逻辑跟A有点类似。E很明显无关,推不出E,我看英吉老师看到V就咔擦掉先。这逻辑我理解不了。AD不知道到底错在哪?都在讲V工人数,不属于无关项,错的很不明显啊。也不属于过度推理吧。短时间要这样靠读下来的语感判断对我来说太难。
0评分
102浏览

[点此查看答疑][Undefined]Critical Reasoning

老师我不理解C选项 没有告诉电视安装工人总的工作时间没变 只说安装一台电视的时间没变 那不能推出电视的数量下降啊?
0评分
83浏览

[点此查看答疑][Undefined]Critical Reasoning

选的D。D里面说V每年生产的电视数量暴涨,如果这不是一个assumption的话说明B的电视有可能是从别国进口来的。
0评分
78浏览

[点此查看答疑][Undefined]Critical Reasoning

这道题其实做过好几次了,听过老师讲解没有特别琢磨就是杀掉了肯定离谱的,留下了C。原文说:Bo降低关税,但是在Bo的电视销量没变。但是,近期,Bo的装配工人数量少了。所以Bo从V进口的电视数量上升了。题干问能推出电视进口量增多这个结论依据的假设是: A, V的装配工人数量大增,弥补了bO的工人减少数量。上面结论就是,进口的电视数量增多了,这个选项跟电视数量增多没关系。 B,电视特点,没关系。C,,Bo的装配工人花费的平均每台装配时间没有特别大幅度的decrease,(没有更少的时间去装配,也就是每个工人装配一台电视花费的时间,没变或者还增加了hours,都是可能的情况--所以可以得出,工作效率没有上升啊。。虽然读到这里还是觉得逻辑很扭曲,但是放着吧) D 电视装配数量,每年在V的,迅猛增加了—增加不增加,跟导致Bo从V进口数量上升没有因果关系。E,工人工资的减少比较,不是导致电视进口数量的原因,无法弥补原文逻辑。但现在又想了一下,真的觉得很诡异。。Bo的工人数量少了,而且每个工人的工作效率还没变或者更低(因为装配每台的hours没有减少啊),怎么就证明还能装配更多的甚至来自于V进口的电视呢。。。虽然可以用排除法做,但是我还是苦于没有明白这里的梗在哪。也听了英吉老师讲过的一个思路,一看原文的开头hourly wages,那只有C说了average hours,所以就这个相关。。。我觉得这个还是很牵强的眼神定位吧。如果再有个迷糊的,没法这么做的。请老师解惑
0评分
76浏览

[点此查看答疑][Undefined]Critical Reasoning

C讲的是The average number of hours to assemble a television,和原文有何关系? 这里判断assumption的标准是什么?
0评分
73浏览

[点此查看答疑][Undefined]Critical Reasoning

三七六 Three people at work. The salary are X, 2X per hour, and 3x, respectively, for the level1 and level2 and level3. Q is how many more minutes the level1 has to work in order to get 1 dollar level3 work if both level1 and level3 work in one hour(not sure how the sentence made)? 1) Level 1 is 10.5$ per hour 2) Level2 to level3 is ?? -------------------------------------- 没看懂题目在说什么
0评分
57浏览

[点此查看答疑][Undefined]Critical Reasoning

ABE通过相关性可以排除,那CD怎么做比呢?谢谢!
0评分
57浏览

[点此查看答疑][Undefined]Critical Reasoning

Sulfur dioxide, a major contributor to acid rain, is an especially serious pollutant because it diminishes the respiratory system's ability to deal with all other pollutants. A an especially serious pollutant because it diminishes the respiratory system's ability to deal B an especially serious pollutant because of diminishing the respiratory system's capability of dealing C an especially serious pollutant because it diminishes the capability of the respiratory system in dealing D a specially serious pollutant because it diminishes the capability of the respiratory system to deal E a specially serious pollutant because of diminishing the respiratory system's ability to deal 思考过程: 1感觉because+句子 优于because of 所以把be排除 2感觉ability to 或者capability to do 好过 ability of 和capability of 把c排除了 3由于觉得specially比specially好,所以选了d

问个问题

点我领取
免费专项课程
在线咨询