Reading Comprehension

试题详情

文章:

    In 1675, Louis XIV established the Parisian seamstresses' guild, the first independent all-female guild created in over 200 years. Guild members could make and sell women's and children's clothing, but were prohibited from producing men's clothing or dresses for court women. Tailors resented the ascension of seamstresses to guild status; seamstresses, meanwhile, were impatient with the remaining restrictions on their right to clothe women.

    The conflict between the guilds was not purely economic, however. A 1675 police report indicated that since so many seamstresses were already working illegally, the tailors were unlikely to suffer additional economic damage because of the seamstresses' incorporation. Moreover, guild membership held very different meanings for tailors and seamstresses. To the tailors, their status as guild members overlapped with their role as heads of household, and entitled them to employ as seamstresses female family members who did not marry outside the trade. The seamstresses, however, viewed guild membership as a mark of independence from the patriarchal family. Their guild was composed not of family units but of individual women who enjoyed unusual legal and economic privileges. At the conflict's center was the issue of whether tailors' female relatives should be identified as family members protected by the tailors' guild or as individuals under the jurisdiction of the seamstresses' guild.

题目:

It can be inferred from the passage that which of the following was true of seamstresses employed by relatives who were members of the tailors' guild?

选项:

A、They were instrumental in convincing Louis XIV to establish the seamstresses' guild.
B、They were rarely allowed to assist master tailors in the production of men's clothing.
C、They were considered by some tailors to be a threat to the tailors' monopoly.
D、They did not enjoy the same economic and legal privileges that members of the seamstresses' guild enjoyed.
E、They felt their status as working women gave them a certain degree of independence from the patriarchal family.

答案:

D

提问:

想请Tina老师解答一下。我选了E选项。这一题无法快速定位,看的时候几乎把第二段都看了。而且订正完后,即使细细分析过文章,也觉得D选项很难选出来,怎么办?(大概是infer题的特性?)
评分: 2
浏览: 432

提问:

C和D。 我的定位是到第二段 to the tailers那里,不知道定位是否对了。
评分: -1
浏览: 174

提问:

想请张慧雯老师解答。这种原文没有明确说过的推断题一直做不好。这类题的做题思路该是什么样的呢?该怎么练习呢?我定位到了第二段倒数第2和第3句“The seamstresses, however, ...legal and economic privileges”这句话,没读明白,但是感觉提到了D选项中的“economic and legal privileges”和E选项中的“independence from the patriarchal family”,就随便蒙了一个。
评分: 1
浏览: 159

提问:

定位到最后3句。与之有关的是DE。感觉D和原文反了,就选了E
评分: 0
浏览: 152

提问:

老师,这题我定位的是relative,找到了最后一句,所以选E。 还是说其实我是必须扫完文章脉络再做的?不好意思,晕了。 麻烦老师指导,谢谢。
评分: 0
浏览: 135

提问:

这个题如果用relatives定位我定的是文章最后,可以选出D来,但如果用题干中的employ定位就定到40行前面第二段中间那里选了E。所以想问这种情况怎么办呀?难道通常定位是要用名词会准确一些吗?谢谢老师
评分: 0
浏览: 128

提问:

根据relatives who were members of the tailors' guild 定位到最后一句话 可是不明白为啥选d
评分: 0
浏览: 125

提问:

想请Tina老师解答一下。我选了E选项。这一题无法快速定位,看的时候几乎把第二段都看了。而且订正完后,即使细细分析过文章,也觉得D选项很难选出来,怎么办?(大概是infer题的特性?)
评分: 2
浏览: 432

提问:

C和D。 我的定位是到第二段 to the tailers那里,不知道定位是否对了。
评分: -1
浏览: 174

提问:

想请张慧雯老师解答。这种原文没有明确说过的推断题一直做不好。这类题的做题思路该是什么样的呢?该怎么练习呢?我定位到了第二段倒数第2和第3句“The seamstresses, however, ...legal and economic privileges”这句话,没读明白,但是感觉提到了D选项中的“economic and legal privileges”和E选项中的“independence from the patriarchal family”,就随便蒙了一个。
评分: 1
浏览: 159

提问:

定位到最后3句。与之有关的是DE。感觉D和原文反了,就选了E
评分: 0
浏览: 152

提问:

老师,这题我定位的是relative,找到了最后一句,所以选E。 还是说其实我是必须扫完文章脉络再做的?不好意思,晕了。 麻烦老师指导,谢谢。
评分: 0
浏览: 135

提问:

这个题如果用relatives定位我定的是文章最后,可以选出D来,但如果用题干中的employ定位就定到40行前面第二段中间那里选了E。所以想问这种情况怎么办呀?难道通常定位是要用名词会准确一些吗?谢谢老师
评分: 0
浏览: 128

提问:

根据relatives who were members of the tailors' guild 定位到最后一句话 可是不明白为啥选d
评分: 0
浏览: 125
点我领取
免费专项课程
在线咨询