Reading Comprehension

试题详情

文章:

Colonial historian David Allen's intensive study of five communities in seventeenth-century Massachusetts is a model of meticulous scholarship on the detailed microcosmic level, and is convincing up to a point.  Allen suggests that much more coherence and direct continuity existed between English and colonial agricultural practices and administrative organization than other historians have suggested.  However, he overstates his case with the declaration that he has proved "the remarkable extent to which diversity in New England local institutions was directly imitative of regional differences in the mother country."
 
Such an assertion ignores critical differences between seventeenth-century England and New England.  First, England was overcrowded and land-hungry; New England was sparsely populated and labor-hungry.  Second, England suffered the normal European rate of mortality; New England, especially in the first generation of English colonists, was virtually free from infectious diseases.  Third, England had an all-embracing state church; in New England membership in a church was restricted to the elect.  Fourth, a high proportion of English villagers lived under paternalistic resident squires; no such class existed in New England.  By narrowing his focus to village institutions and ignoring these critical differences, which studies by Greven, Demos, and Lockridge have shown to be so important, Allen has created a somewhat distorted picture of reality.
 
Allen's work is a rather extreme example of the "country community" school of seventeenth-century English history whose intemperate excesses in removing all national issues from the history of that period have been exposed by Professor Clive Holmes.  What conclusion can be drawn, for example, from Allen's discovery that Puritan clergy who had come to the colonies from East Anglia were one-third to one-half as likely to return to England by 1660 as were Puritan ministers from western and northern England?  We are not told in what way, if at all, this discovery illuminates historical understanding.  Studies of local history have enormously expanded our horizons, but it is a mistake for their authors to conclude that village institutions are all that mattered, simply because their functions are all that the records of village institutions reveal.

题目:

It can be inferred from the passage that the author of the passage considers Allen's "discovery" (see highlighted text) to be

选项:

A、already known to earlier historians
B、based on a logical fallacy
C、improbable but nevertheless convincing
D、an unexplained, isolated fact
E、a new, insightful observation

答案:

D

提问:

BD里面错选B。原文通篇读下来作者对A的态度都是负面的;所以定位回第三段看到extreme这个词就觉得肯定是flaw的然后看到B就选了。D这个答案现在想起来把第三段读完了确实觉得更应该选D但考场上肯定还是会选B。想请老师讲讲这道题的思路。谢谢。
评分: 0
浏览: 2430

提问:

C选项我读出来的意思是不大可能尽管是令人信服的,所以我感觉跟原文逻辑方向一致就选了,但是听答疑录音里老师说这个选项跟原文逻辑意思相反,所以请老师解释一下这个选项的重心怎么读出来
评分: 0
浏览: 2491

提问:

虽然有录音,但是没有听懂。。。。 由于原文很长,我就只着重读了一点观点性很强的句子,自己脑海里大体知道原文说,某个人的观点虽然不错,但是没有考虑什么,忽略了什么,也就是有缺陷。 然后就看选项了,A和E果断被我排除,因为和原文不一致 然后我从原文中读不出D,因此只比较了B和C,结果错选了C,正确答案居然是D,苦恼。。。。请老师教导一下~
评分: 0
浏览: 2407
点我领取
免费专项课程
在线咨询