Reading Comprehension

[Reading Comprehension] 试题详情

    Many researchers regard Thailand's recent economic growth, as reflected by its gross domestic product (GDP) growth rates, as an example of the success of a modern technological development strategy based on the market economics of industrialized countries. Yet by focusing solely on aggregate economic growth data as the measure of Thailand's development, these researchers have overlooked the economic impact of rural development projects that improve people's daily lives at the village levelsuch as the cooperative raising of water buffalo, improved sanitation, and the development of food crops both for consumption and for sale at local markets; such projects are not adequately reflected in the country's GDP. These researchers, influenced by Robert Heilbroner's now outdated development theory, tend to view nontechnological development as an obstacle to progress. Heilbroner's theory has become doctrine in some economics textbooks: for example, Monte Palmer disparages nontechnological rural development projects as inhibiting constructive change. Yet as Ann Kelleher's two recent case studies of the Thai villages Non Muang and Dong Keng illustrate, the nontechnological-versus-technological dichotomy can lead researchers not only to overlook real advances achieved by rural development projects but also mistakenly to conclude that because such advances are initiated by rural leaders and are based on traditional values and practices, they retard "real" economic development.
It can be inferred from the passage that the term "real" in the highlighted text most likely refers to economic development that is

Options:

based on a technological development strategy
not necessarily favored by most researchers
initiated by rural leader
a reflection of traditional values and practices
difficult to measure statistically

Correct:

A

Reading Comprehension

2评分
111浏览

[点此查看答疑][GWD]Reading Comprehension

老师好。我读出来的脉络是: 许多研究者认为泰国经济增长是由于modern technology development策略的成功。但是研究者忽略了农村发展的对经济的影响。这些研究者受RH过时的理论的影响,导致认为nontechnology是obstacle to progress. “Yet as Ann Kelleher"这句话有一个转折,文中说导致研究者不仅忽略了rural development project引起的real advance, 还会错误的总结因为这些advance是由rural leader引导的。“they retard real economic development ".不知道这种理解有问题吗, 因为管老师说“yet as theAnn K”的yet不是转折,还是细节中的转折而已。 不是很清楚they到底指代什么。 我认为是指代的这些研究者。 文章不是说以前认为经济发展是technology导致的,但却忽略了rural发展的作用吗?那real economics不是应该包含了rural发展才合理? 听了好几个语音也没搞懂。麻烦老师讲一下
0评分
85浏览

[点此查看答疑][GWD]Reading Comprehension

我读了最后一句,认为 "real" economic development和最后一句中的real advances 还有such advances 都是一致的,所以选了C
0评分
79浏览

[点此查看答疑][GWD]Reading Comprehension

如何判断位置? 当时读题觉得"real" 限定了economic development的范围,所以觉得是细节,然后读了最后一句话,读到retard阻碍,当时觉得"real" economic development应该与逗号前的内容相反,所以选了比较靠近的b。review的时候觉得当时思维很混乱,且乱用了however转折词的逻辑关系。
0评分
65浏览

[点此查看答疑][GWD]Reading Comprehension

因为they 是本题关键,They 指代 "leaders.....",答案可以选出来为A,但是为何这句话出现两个主语,中间没有关联词和连词连接,还是they 前面有"that"被省略?还是英语习惯性用法?
0评分
53浏览

[点此查看答疑][GWD]Reading Comprehension

文章逻辑大概是researcher认为经济增长是modern technological development strategy 的成功,但他们忽略了一些因素,中间一直在论述他们忽略了的因素以及他们之前想法为什么错了,最后重新说他们忽略了某些东西所以他们关于经济增长的观点不太好。感觉这个real应该表示的是关于经济增长的正确观点,所以不应该是researcher认为的technological development strategy,所以就选了B,不知道怎么想能选出A,谢谢老师
2评分
111浏览

[点此查看答疑][GWD]Reading Comprehension

老师好。我读出来的脉络是: 许多研究者认为泰国经济增长是由于modern technology development策略的成功。但是研究者忽略了农村发展的对经济的影响。这些研究者受RH过时的理论的影响,导致认为nontechnology是obstacle to progress. “Yet as Ann Kelleher"这句话有一个转折,文中说导致研究者不仅忽略了rural development project引起的real advance, 还会错误的总结因为这些advance是由rural leader引导的。“they retard real economic development ".不知道这种理解有问题吗, 因为管老师说“yet as theAnn K”的yet不是转折,还是细节中的转折而已。 不是很清楚they到底指代什么。 我认为是指代的这些研究者。 文章不是说以前认为经济发展是technology导致的,但却忽略了rural发展的作用吗?那real economics不是应该包含了rural发展才合理? 听了好几个语音也没搞懂。麻烦老师讲一下
0评分
85浏览

[点此查看答疑][GWD]Reading Comprehension

我读了最后一句,认为 "real" economic development和最后一句中的real advances 还有such advances 都是一致的,所以选了C
0评分
79浏览

[点此查看答疑][GWD]Reading Comprehension

如何判断位置? 当时读题觉得"real" 限定了economic development的范围,所以觉得是细节,然后读了最后一句话,读到retard阻碍,当时觉得"real" economic development应该与逗号前的内容相反,所以选了比较靠近的b。review的时候觉得当时思维很混乱,且乱用了however转折词的逻辑关系。
0评分
65浏览

[点此查看答疑][GWD]Reading Comprehension

因为they 是本题关键,They 指代 "leaders.....",答案可以选出来为A,但是为何这句话出现两个主语,中间没有关联词和连词连接,还是they 前面有"that"被省略?还是英语习惯性用法?
0评分
53浏览

[点此查看答疑][GWD]Reading Comprehension

文章逻辑大概是researcher认为经济增长是modern technological development strategy 的成功,但他们忽略了一些因素,中间一直在论述他们忽略了的因素以及他们之前想法为什么错了,最后重新说他们忽略了某些东西所以他们关于经济增长的观点不太好。感觉这个real应该表示的是关于经济增长的正确观点,所以不应该是researcher认为的technological development strategy,所以就选了B,不知道怎么想能选出A,谢谢老师

问个问题

点我领取
免费专项课程
在线咨询