Reading Comprehension

试题详情

文章:

    First identified in 1969, komatiites are Earth's oldest known volcanic rocks and contain three times as much magnesium as do most volcanic rocks. This chemical composition suggests that komatiites formed from the hottest lava known ever to have erupted:a high concentration of magnesium changes the physical properties of lava so that unusually high temperatures would be required for the lava to exist as a liquid.

    Komatiites' discovery was surprising in light of then-current geological theories about magmas, molten rock that forms in the Earth's mantle (the layer beneath the crust) and composes volcanic lava eruptions. Prior to 1960, geologists Bowen and Hess disagreed over whether or not the very high temperatures needed to produce magmas rich in magnesium could have existed on Earth. Hess suggested that the presence of water, probably released from minerals decomposing in the Earth's mantle, might have meant that a high-magnesium magma could have existed at a lower temperature. But Bowen showed experimentally that the high temperatures were indeed necessary. By 1960, it was generally accepted that volcanic rocks with such high levels of magnesium could not exist, and thus the discovery of koma tiites changed geologists' assumptions about the characteristics of the Earth's mantle around the time of the formation of komatiites, between 2.5 and 4 billion years ago.

题目:

Information in the passage suggests which of the following concerning the Earth's mantle 2.5 to 4 billion years ago?

选项:

A、It contained magmas that were more significantly affected by the decomposition of minerals than are current-day magmas.
B、It contained a lower proportion of water that it contains today.
C、Its characteristics were accurately described by both Bowen and Hess.
D、Its temperature was sufficiently high to produce magmas with high magnesium content.
E、Its total magnesium content then was roughly equivalent to its magnesium content today.

答案:

D

提问:

文章没太读明白,好像是在说一块火山石的发现改变了科学家的假设。半蒙的,不知道这个定位对不对,请老师指点~ 问题问2.5 to 4 billion years ago地幔怎么了,由这个数字定位到最后一句话,从by1960开始读的,说以前这种说法是普遍认可的就是火山石有如此高的magnesium是不存在的,因此这个发现改变了地质学家的假设关于地幔。 那地质学家的假设是什么呢?第一段第二句在讲,好像主要提到了magnesium和high temperature所起的作用,所以排除了其他,选了D。
评分: 0
浏览: 2670

提问:

定位到全文倒数第三行By 1960, it was generally accepted that volcanic rocks with such high levels of magnesium could not exist。。。。到最后,然而我什么也选不出来==
评分: -1
浏览: 2690

提问:

问题我觉得只有给的时间可以定位 但一定位就不是正确答案了 这种题该怎么办
评分: -1
浏览: 2630
点我领取
免费专项课程
在线咨询