Reading Comprehension

试题详情

文章:

    Behavior science courses should be gaining prominence in business school curricula. Recent theoretical work convincingly shows why behavioral factors such as organizational culture and employee relations are among the few remaining sources of sustainable competitive advantage in modern organizations. Furthermore, empirical evidence demonstrates clear linkages between human resource (HR) practices based in the behavioral sciences and various aspects of a firm's financial success. Additionally, some of the world's most successful organizations have made unique HR practices a core element of their overall business strategies.

    Yet the behavior sciences are struggling for credibility in many business schools. Surveys show that business students often regard behavioral studies as peripheral to the mainstream business curriculum. This perception can be explained by the fact that business students, hoping to increase their attractiveness to prospective employers, are highly sensitive to business norms and practices, and current business practices have generally been moving away from an emphasis on understanding human behavior and toward more mechanistic organizational models. Furthermore, the status of HR professionals within organizations tends to be lower than that of other executives. Students' perceptions would matter less if business schools were not increasingly dependent on external funding—form legislatures, businesses, and private foundations-for survival. Concerned with their institutions' ability to attract funding, administrators are increasingly targeting low-enrollment courses and degree programs for elimination.

题目:

The author of the passage suggests which of the following about HR professionals in business organizations?

选项:

A、They are generally skeptical about the value of mechanistic organizational models.
B、Their work increasingly relies on an understanding of human behavior.
C、Their work generally has little effect on the financial performance of those organizations.
D、Their status relative to other business executives affects the attitude of business school students toward the behavioral sciences.
E、Their practices are unaffected by the relative prominence of the behavioral sciences within business schools.

答案:

D

提问:

老师。请问这道题定位如果根据正确答案是否就是L35-38 however那块。C不选是因为文章没说,属于我脑补?
评分: 0
浏览: 132

提问:

找到HR是在第一段,但是看答案好像是从第二段中得知,是因为这两段之间有逻辑关系么?怎么看呢?
评分: 0
浏览: 70

提问:

做题的时候溜选项 看到D和E和business school有关觉得应该是第二段内容就杀掉了 留下B和C和原文有关 但是看到C和题目相反了,就选了B 怎么判断啊。。
评分: 0
浏览: 59

提问:

老师。请问这道题定位如果根据正确答案是否就是L35-38 however那块。C不选是因为文章没说,属于我脑补?
评分: 0
浏览: 132

提问:

找到HR是在第一段,但是看答案好像是从第二段中得知,是因为这两段之间有逻辑关系么?怎么看呢?
评分: 0
浏览: 70

提问:

做题的时候溜选项 看到D和E和business school有关觉得应该是第二段内容就杀掉了 留下B和C和原文有关 但是看到C和题目相反了,就选了B 怎么判断啊。。
评分: 0
浏览: 59
点我领取
免费专项课程
在线咨询