Reading Comprehension

试题详情

文章:

(This passage was adapted from an article written in 1990.)

    Research data indicate that there is a great deal of poverty in the United States among singleparent families headed by women. This problem could result from the fact that women's wages are only 60 percent of men's. Some economists believe that rigorous enforcement of existing equal pay laws would substantially decrease this wage inequity. But equal pay laws are ineffectual when women and men are concentrated in different occupations because such laws require only that women and men doing the same jobs be paid the same. Since gender concentration exists (for example, 80 percent of clerical workers are women), other economists argue that a comparable worth standard, which would mandate that women and men in any jobs that require comparable training and responsibility be paid the same, should be applied instead. But some policy analysts assert that, although comparable worth would virtually equalize male and female wages, many singleparent families headed by women would remain in poverty because many men earn wages that are below the poverty line. These policy analysts believe that the problem is not caused primarily by wage inequity but rather by low wages coupled with single parenthood, regardless of sex. As a solution, they challenge the government's assumption that a family's income should depend primarily on wages and urge the government to provide generous wage supplements (child and housing allowances) to single parents whose wages are low.

题目:

The passage suggests that the United States government's policy towards providing wage supplements to parents whose wages are low is

选项:

A、considered ill advised by most economists who have studied the issue
B、based on assumptions about the appropriate sources of family income
C、under revision in response to criticism from some policy analysts
D、capable of eliminating wage inequality but not of raising incomes for both women and men
E、applicable to single-parent families headed by women but not to single-parent families headed by men

答案:

B

提问:

选了B,当时做了两分多钟,不能准确定位,也不知怎么选C
评分: 0
浏览: 5853

提问:

看见了they....想看they指的是什么人,看到these,又往前看,最后到了but。就把but之后都看啦。最后选的c请老师更正
评分: 0
浏览: 5914

提问:

请老师帮助分析文章脉络
评分: 0
浏览: 5880

提问:

问题问的是:文章关于美政府的政策,关于对低工资父母补助 开始,不是很确定是不是细节题,感觉文章通篇都是在讲美政府关于补助的政策。 后来,觉得没法用outline答题,就开始在文章定位。看题目中“关于低工资父母补助的”policy,就定位到了倒数第5行的These policy analysts believe...,然后觉得这句话不能回答问题,而且these接的是上文内容。 所以继续把最后一句读了。好像就是讲这些policy analysts在批评这个政策,然后提出什么建议。 接着,读选项: A.经济学家认为不好 (文章看到的是政策分析家不是经济学家,杀了) B.基于一个假设关于收入来源 (好像有提到,留下了) C.revision不认识,感觉说的是政策分析家的批评(留下了) D.什么消除男女工资平等,不能长工资(定位的地方没有讲过,杀了) E.适用单亲妈,不适用单亲爸 (很扯,杀了) 感觉B只是把那个政策分析家说的某句话改写了一下, 而C说的和我读到的整体内容比较match, 问题问的又是作者的观点,所以选了C (review的时候,觉得当时对C选项断章取义了。C的整体内容说的是根据政策分析家的批评去改,这个在定位的地方并有说过。当时看到不认识的revision就有点慌了。 而且,我做题的时候犯了回忆的毛病,回忆老师上课说:有很多错误选项就是对文章某句话进行同义改写,但不能回答问题。就主观认为B就是这么个错误选项。)
评分: 0
浏览: 5876

提问:

定位到了最后一句,看见了they challenge....想往前看看they指的是那拨人,看到these,又往前看一句到了but。于是把这后边的有关观点的东西都看了。CD都是我曾经做错过的选项心中也大概知道他们的错误点,但是对于B选项不知道如何判断。请老师解答,谢谢。
评分: 0
浏览: 5884

提问:

A,B内容感觉都提到过, 但是要读的很细才能把A扔掉---economists 不对,而是policy analysts-- 有没有其它方法不读的很细的情况下 也能排除A?
评分: 0
浏览: 5885
点我领取
免费专项课程
在线咨询