还没有登录哦!

[Reading Comprehension]

试题详情

文章:

More selective than most chemical pesticides in that they ordinarily destroy only unwanted species, biocontrol agents (such as insects, fungi, and viruses) eat, infect, or parasitize targeted plant or animal pests.  However, biocontrol agents can negatively affect nontarget species by, for example, competing with them for resources:  a biocontrol agent might reduce the benefits conferred by a desirable animal species by consuming a plant on which the animal prefers to lay its eggs. Another example of indirect negative consequences occurred in England when a virus introduced to control rabbits reduced the amount of open ground (because large rabbit populations reduce the ground cover), in turn reducing underground ant nests and triggering the extinction of a blue butterfly that had depended on the nests to shelter its offspring.  The paucity of known extinctions or disruptions resulting from indirect interactions may reflect not the infrequency of such mishaps but rather the failure to look for or to detect them:  most organisms likely to be adversely affected by indirect interactions are of little or no known commercial value and the events linking a biocontrol agent with an adverse effect are often unclear.  Moreover, determining the potential risks of biocontrol agents before they are used is difficult, especially when a nonnative agent is introduced, because, unlike a chemical pesticide, a biocontrol agent may adapt in unpredictable ways so that it can feed on or otherwise harm new hosts.

题目:

The passage suggests which of the following about the blue butterfly mentioned in the highlighted text?

选项:

A、The blue butterfly's survival was indirectly dependent on sustaining a rabbit population of a particular size.
B、The blue butterfly's survival was indirectly dependent on sustaining large amounts of vegetation in its habitat.
C、The blue butterfly's survival was threatened when the ants began preying on its offspring.
D、The blue butterfly was infected by the virus that had been intended to control rabbit populations.
E、The blue butterfly was adversely affected by a biocontrol agent that competed with it for resources.

答案:

A

提问:

这道题很简单,选出来A选项没有问题。我想问一下Tina老师,关于您说的"上楼下楼”问题,如果觉得这个例子是服务于整个段落的主旨的,或者是服务“冒号”之前的内容,也就是biocontrol agents can negatively affect nontarget species by, for example, competing with them for resources:... 怎样避免选择E这种选项呢?

解答:

点赞1
阅读2098
解答: 王文静

提问:

这道题很简单,选出来A选项没有问题。我想问一下Tina老师,关于您说的"上楼下楼”问题,如果觉得这个例子是服务于整个段落的主旨的,或者是服务“冒号”之前的内容,也就是biocontrol agents can negatively affect nontarget species by, for example, competing with them for resources:... 怎样避免选择E这种选项呢?

解答:

点赞1
阅读2099
解答: 王文静老师

提问:

定位到了another example那句,结果发现AB都沾,(原文说过ground cover, B说vegetation)比不出来了。

解答:

点赞0
阅读1948
解答: sysadmin老师

问个问题

点我领取
免费专项课程
在线咨询