还没有登录哦!

[Reading Comprehension]

试题详情

文章:

(This passage was excerpted from material published in 1996.)

    When a large body strikes a planet or moon, material is ejected, thereby creating a hole in the planet and a local deficit of mass. This deficit shows up as a gravity anomaly: the removal of the material that has been ejected to make the hole results in an area of slightly lower gravity than surrounding areas. One would therefore expect that all of the large multi-ring impact basins on the surface of Earth's Moon would show such negative gravity anomalies, since they are, essentially, large holes in the lunar surface. Yet data collected in 1994 by the Clementine spacecraft show that many of these lunar basins have no anomalously low gravity and some even have anomalously high gravity. Scientists speculate that early in lunar history, when large impactors struck the Moon's surface, causing millions of cubic kilometers of crustal debris to be ejected, denser material from the Moon's mantle rose up beneath the impactors almost immediately, compensating for the ejected material and thus leaving no low gravity anomaly in the resulting basin. Later, however, as the Moon grew cooler and less elastic, rebound from large impactors would have been only partial and incomplete. Thus today such gravitational compensation probably would not occur: the outer layer of the Moon is too cold and stiff.

题目:

According to the passage, the gravitational compensation referred to in the highlighted text is caused by which of the following?

选项:

A、A deficit of mass resulting from the creation of a hole in the lunar surface
B、The presence of material from the impactor in the debris created by its impact
C、The gradual cooling and stiffening of the Moon's outer layer
D、The ejection of massive amounts of debris from the Moon's crust
E、The rapid upwelling of material from the lunar mantle

答案:

E

提问:

我选3,不知道怎么定位

解答:

点赞0
阅读6746
解答: 王文静

提问:

老师您好,这道题听了讲解还是不太理解,我的思路是,题目问gravitational compensation的原因,往前了一句说的不是原因,跳过,再往前找一句,看到了causing millions of …of crystal debris to be ejected,感觉与d吻合;后面讲denser material from the moon's mantle,感觉与e吻合,所以在de之间犹豫,不知道怎么排除d

解答:

点赞0
阅读6695
解答: 张慧雯老师

提问:

我选3,不知道怎么定位

解答:

点赞0
阅读6747
解答: 王文静老师

提问:

这篇文章大致明白全文逻辑 这道题我选了A,想从高亮词向前找,但是没找到问题要问的东西,于是按照自己想法在''Scientist speculate。。。resulting basin''这句里面找了一个

解答:

点赞0
阅读6693
解答: sysadmin老师

提问:

知道信息后往前面看的信息出错

解答:

点赞0
阅读6697
解答: sysadmin老师

提问:

看完题目后,就往前看找到含有compensting这词的那句话,对句子意思还是没读好,只能看到有moon,eject,debris,所以觉得D选项有点靠边,答案是E,在文章中我还是没找到这意思。

解答:

点赞0
阅读6690
解答: sysadmin老师

提问:

题目问的是gc是由什么引起的。脑子里没概念,因此就去看了一下文章的gc处,感觉最后一句话能回答问题,于是就选了c; 请问老师,这到底是我是否犯了如下错误: 1,对问题的理解不对? 2,没找对问题的方向? 3,最后一句话没读懂?

解答:

点赞0
阅读6692
解答: sysadmin老师

问个问题

点我领取
免费专项课程
在线咨询