还没有登录哦!

[Reading Comprehension]

试题详情

文章:

    One proposal for preserving rain forests is to promote the adoption of new agricultural technologies, such as improved plant varieties and use of chemical herbicides, which would increase productivity and slow deforestation by reducing demand for new cropland. Studies have shown that farmers in developing countries who have achieved certain levels of education, wealth, and security of land tenure are more likely to adopt such technologies. But these studies have focused on villages with limited land that are tied to a market economy rather than on the relatively isolated, selfsufficient communities with ample land characteristic of rain-forest regions. A recent study of the Tawahka people of the Honduran rain forest found that farmers with some formal education were more likely to adopt improved plant varieties but less likely to use chemical herbicides and that those who spoke Spanish (the language of the market economy) were more likely to adopt both technologies. Nonland wealth was also associated with more adoption of both technologies, but availability of uncultivated land reduced the incentive to employ the productivity-enhancing technologies. Researchers also measured land-tenure security: in Tawahka society, kinship ties are a more important indicator of this than are legal property rights, so researchers measured it by a household's duration of residence in its village. They found that longer residence correlated with more adoption of improved plant varieties but less adoption of chemical herbicides.

题目:

The findings of the study mentioned in the highlighted text, if valid for rain-forest regions in general,  suggest that which of the following is an obstacle most likely to be faced by those wishing to promote rain-forest preservation by implementing the proposal mentioned in the highlighted text?

选项:

A、Lack of legal property rights tends to discourage local farmers from investing the time and resources required to successfully implement new agricultural technologies.
B、The ability to evaluate the wider economic ramifications of adopting new aricultural technologies depends on a relatively high level of formal education.
C、Isolation from the market economy tends to restrict local farmers' access to new agricultural technologies that could help them to increase their productivity.
D、Ready availability of uncultivated land tends to decrease local farmers' incentive to adopt new agricultural technologies that would reduce their need to clear new land for cultivation.
E、Traditions of self-sufficiency and reliance on kinship ties tend to diminish local farmers' receptivity to new agricultural technologies introduced by people from outside the local community.

答案:

D

提问:

听了录音,不知道为什么能定位到but这块,能读出来but后面说的是前面那句studies的局限性体现,这个but是个内部的转折。题目中问的是27行的study,读文章的时候以为这个recent study跟前面那个studies并不是同一个,是不是前后有点衔接不上?如果一个观点由5个细节句来支撑,这5个细节是相互关联还是相互之间没有关系?

解答:

点赞1
阅读6808
解答: 王文静

提问:

选了c,是看到those who spoke Spanish(the language of the marker economy)才选的 D选项中that would reduce ……for cultivation,我感觉是属于出题的人加的理由,原文没体现,我有个问题,选项添加什么样的东西才不能选? 请解释c d选项,以及讲一下做这道题的思路,我感觉A B C D E的关键词都有出现

解答:

点赞0
阅读6883
解答: 金栩竹老师

提问:

听了录音,不知道为什么能定位到but这块,能读出来but后面说的是前面那句studies的局限性体现,这个but是个内部的转折。题目中问的是27行的study,读文章的时候以为这个recent study跟前面那个studies并不是同一个,是不是前后有点衔接不上?如果一个观点由5个细节句来支撑,这5个细节是相互关联还是相互之间没有关系?

解答:

点赞1
阅读6809
解答: 王文静老师

提问:

定位词找不准确,听了管老师的录音还是不太明白啊

解答:

点赞0
阅读6858
解答: sysadmin老师

提问:

A leading figure in the Scottish Enlightenment,(Adam Smith's two major books are to democratic capitalism what) Marx's Das KAPITAL is to socialism. A. Adam Smith's two major books are to democratic capitalism what B. Adam Smith's two major books are to democratic capitalism like C. Adam Smith's two major books are to democratic capitalism just as D. Adam Smith wrote two major books that are to democratic capitalism similar to E. Adam Smith wrote two major books that are to democratic capitalism similar what. 根据后面的连词,直接排除了A.D,B,E. 选C。 结果答案是E,what没有连词的属性啊, 怎么可以直接连两个句子呢? 想不明白啊。

解答:

点赞0
阅读6715
解答: sysadmin老师

提问:

听了以前的录音,但是不理解: 第一句只说了要保护rain forest 就要推广新技术,这些会带来什么结果,没说推广的方法呀?by reducing demand for new cropland讲的是新技术的结果而不是方法,而且D 选项中Ready availability of uncultivated land并没有在第一句中体现。 看第一句之后,读选项之后发现无法选,选项提到的第一句内容都可以当作相同点去掉,剩下的是影响实施因素不同。而且题目问的是他们在实施过程中会遇到什么障碍,真正影响实施过程的是a recent study 后面的很长一段内容,讲了教育、土地的有无、kinship的影响,这三个中只有土地的有无影响人们是否接受新技术,其他两个都是讲接受了哪个新技术,就暗示了他们已经接受了新技术,根据这个就可以选D。 但是这样看很花时间,如果要看那么长的内容,考试中要怎么办?

解答:

点赞0
阅读6748
解答: sysadmin老师

提问:

选了B

解答:

点赞0
阅读6754
解答: sysadmin老师

问个问题

点我领取
免费专项课程
在线咨询