还没有登录哦!

[Reading Comprehension]

试题详情

文章:

    In addition to conventional galaxies, the universe contains very dim galaxies that until recently went unnoticed by astronomers. Possibly as numerous as conventional galaxies, these galaxies have the same general shape and even the same approximate number of stars as a common type of conventional galaxy, the spiral, but tend to be much larger. Because these galaxies' mass is spread out over larger areas, they have far fewer stars per unit volume than do conventional galaxies. Apparently these low-surface-brightness galaxies, as they are called, take much longer than conventional galaxies to condense their primordial gas and convert it to stars—that is, they evolve much more slowly.

    These galaxies may constitute an answer to the longstanding puzzle of the missing baryonic mass in the universe. Baryons—subatomic particles that are generally protons or neutrons—are the source of stellar, and therefore galactic, luminosity, and so their numbers can be estimated based on how luminous galaxies are. However, the amount of helium in the universe, as measured by spectroscopy, suggests that there are far more baryons in the universe than estimates based on galactic luminosity indicate. Astronomers have long speculated that the missing baryonic mass might eventually be discovered in intergalactic space or as some large population of galaxies that are difficult to detect.

题目:

The primary purpose of the passage is to

选项:

A、describe a phenomenon and consider its scientific significance
B、contrast two phenomena and discuss a puzzling difference between them
C、identify a newly discovered phenomenon and explain its origins
D、compare two classes of objects and discuss the physical properties of each
E、discuss a discovery and point out its inconsistency with existing theory

答案:

A

提问:

老师,这题大致逻辑是读出来:第一段 isconventional galaxy之外新发现了dim galaxy,讲了这个新发现是什么。第二段may回答(也就是一种猜想也不是已经解答了)一个puzzle,就是可能会解答那些missing mass。B这个物质是星星的源,所以从星星发光程度可以估计出B的量。however,氦元素含量表明真实存在的B的量远比肉眼观察估计出来的量要大得多。天文学家推测一定会在银河系某处能看到missing mass的。这道主旨题错选了E。inconsistency我定位到“宇宙中B本来挺多的但是实际没观测到”这里了。请老师逐一杀一下选项,尤其是我为什么错怎么避免这类题容易混淆主旨。谢谢

解答:

点赞-1
阅读2168
解答: 金栩竹

提问:

老师,这题大致逻辑是读出来:第一段 isconventional galaxy之外新发现了dim galaxy,讲了这个新发现是什么。第二段may回答(也就是一种猜想也不是已经解答了)一个puzzle,就是可能会解答那些missing mass。B这个物质是星星的源,所以从星星发光程度可以估计出B的量。however,氦元素含量表明真实存在的B的量远比肉眼观察估计出来的量要大得多。天文学家推测一定会在银河系某处能看到missing mass的。这道主旨题错选了E。inconsistency我定位到“宇宙中B本来挺多的但是实际没观测到”这里了。请老师逐一杀一下选项,尤其是我为什么错怎么避免这类题容易混淆主旨。谢谢

解答:

点赞-1
阅读2169
解答: 金栩竹老师

提问:

排除了BCD,剩下AE 不太能从文章中读到这个phenomenon的scientific signficance 而第二段中有个however,后意思与前文有转折,所以判断为inconsistency

解答:

点赞0
阅读2129
解答: sysadmin老师

提问:

在做题时进行了跳读 第一段第一句讲了一个被人们忽略现象,然后后面的两句都是在解释这个现象,所以跳过。 第二段第一句讲了一个什么发现可以解释一个现象,第二句就是对其解释然后跳过,第三句有个However,但是大致看了一下感觉是对细节进行的转折并不影响观点,最后一句就得出一个结论。 再读完后就选了C,排除正确答案A是因为感觉文章没有谈论过这个选项的重要性。 请老师告诉我下我的思维是在哪里出了问题,谢谢~

解答:

点赞0
阅读2142
解答: sysadmin老师

问个问题

点我领取
免费专项课程
在线咨询