还没有登录哦!

[Reading Comprehension]

试题详情

文章:

    Researchers studying how genes control animal behavior have had to deal with many uncertainties. the first place, most behaviors are governed by more than one gene, and until recently geneticists had no method for identifying, the multiple genes involved. In addition, even when a single gene is found to control a behavior, researchers in different fields do not necessarily agree that it is a "behavioral gene." Neuroscientists, whose interest in genetic research is to understand the nervous system (which generates behavior), define the term broadly. But ethologists--specialists in animal behavior--are interested in evolution, so they define the term narrowly. They insist that mutations in a behavioral gene must alter a specific normal behavior and not merely make the organism ill, so that the genetically induced behavioral change will provide variation that natural selection can act upon, possibly leading to the evolution of a new species. For example, in the fruit fly, researchers have identified the gene Shaker, mutations in which cause flies to shake violently under anesthesia. Since shaking is not healthy, ethologists do not consider Shaker a behavioral gene. In contrast, ethologists do consider the gene period (per), which controls the fruit fly's circadian (24-hour) rhythm, a behavioral gene because files with mutated per genes are healthy; they simply have different rhythms.

题目:

The primary purpose of the passage is to

选项:

A、summarize findings in an area of research
B、discuss different perspectives on a scientific question
C、outline the major questions in a scientific discipline
D、illustrate the usefulness of investigating a research topic
E、reconcile differences between two definitions of a term

答案:

B

提问:

脉络:第一句studying how genes control animal behaviors have to deal with many uncertainties,然后the first place…… In addition…… 我认为B选项只是概括了In addition后面的内容,而不是the primary purpose of the passage, 所以选了C(虽然觉得C也有问题)

解答:

点赞0
阅读2313
解答: sysadmin

提问:

选C,开头说讲的主要是uncertainties,然后列举了两个:the first place......in addtion....。虽然in addition后的内容占了本文大部分篇幅,但是作为主旨题不能依据哪个篇幅大就选哪个,而是要探究作者真正的目的。作者真正的目的在开头很明确,就是探讨几个uncertainties,因此选C。B选项概括的只是inaddition to后面部分的内容,而不是整片文章的主旨。

解答:

点赞1
阅读2409
解答: 郭培月老师

提问:

脉络:第一句studying how genes control animal behaviors have to deal with many uncertainties,然后the first place…… In addition…… 我认为B选项只是概括了In addition后面的内容,而不是the primary purpose of the passage, 所以选了C(虽然觉得C也有问题)

解答:

点赞0
阅读2314
解答: sysadmin老师

提问:

老师能解释一下怎么样才是reconile differences between two definition? 是比较两种观点的相同和不同之处吗?

解答:

点赞0
阅读2270
解答: sysadmin老师

问个问题

点我领取
免费专项课程
在线咨询