还没有登录哦!

[Reading Comprehension]

试题详情

文章:

    Why firms adhere to or deviate from their strategic plans is poorly understood. However, theory and limited research suggest that the process through which such plans emerge may play a part. In particular, top management decision-sharing consensus-oriented, team-based Decision -making-may increase the likelihood that firms will adhere to their plans, because those involved in the decision-making may be more committed to the chosen course of action, thereby increasing the likelihood that organizations will subsequently adhere to their plans.

    However, the relationship between top management decision-sharing and adherence to plans may be affected by a firm's strategic mission (its fundamental approach to increasing sales revenue and market share, and generating cash flow and short-term profits). At one end of the strategic mission continuum, "build" strategies are pursued when a firm desires to increase its market share and is willing to sacrifice short-term profits to do so. At the other end, "harvest" strategies are used when a firm is willing to sacrifice market share for short-term profitability and cash-flow maximization. Research and theory suggest that top management decision-sharing may have a more positive relationship with adherence to plans among firms with harvest strategies than among firms with build strategies. In a study of strategic practices in several largefirms, managers in harvest strategy scenarios were more able to adhere to their business plans. As one of the managers in the study explained it, this is partly because "[t] ypically all a manager has to do [when implementing a harvest strategy] is that which was done last year." Additionally, managers under harvest strategies may have fewer strategic options than do those under build strategies; it may therefore be easier to reach agreement on a particular course of action through decision-sharing, which will in turn tend to promote adherence to plans. Conversely, in a "build" strategy scenario, individual leader-ship, rather than decision-sharing, may promote adherence to plans. Build strategies-which typically require leaders with strong personal visions for a firm's future, rather than the negotiated compromise of the team-based decision-maybe most closely adhered to when implemented in the context of a clear strategic vision of an individual leader, rather than through the practice of decision-sharing.

题目:

Which of the following best describes the function of the first sentence (the highlighted text) of the second paragraph of the passage?

选项:

A、To answer a question posed in the first sentence of the passage about why firms adopt particular strategic missions
B、To refute an argument made in the first paragraph about how top management decision-making affects whether firms will adhere to their strategic plans
C、To provide evidence supporting a theory introduced in the first paragraph about what makes firms adhere to or deviate from their strategic plants
D、To qualify an assertion made in the preceding sentence (lines 6-16) about how top management decision-making affects the likelihood that firms will adhere to their strategic plans
E、To explain a distinction relied on in the second paragraph (lines 17-68) regarding two different kinds of strategic missions

答案:

D

提问:

看到第二段开头,说的decision sharing ,adhere to plan都在第一段后面有所描述,且第二段下文是两种stretegy的具体描述,所以选了D

解答:

点赞1
阅读3438
解答: sysadmin

提问:

选了B,因为看到了however认为是转折,而且B里面有refute,B和D的区别就是前半句一个是refute一个是qualify,如果however不能表示转折的话要如何辨别呢?请老师解答!

解答:

点赞3
阅读3502
解答: 张慧雯老师

提问:

这道题原文定位在第二段第一句话,意思能读懂说这两个事物的关系或被strategic mission 影响,不是很理解正确答案E什么意思

解答:

点赞0
阅读3695
解答: 张慧雯老师

提问:

第二段第一句一开头就是一个however,明显得是和上面有一个转折啊,所以我选了否定的refuteB这个选项,这种句子作用题该怎么做比较科学呢

解答:

点赞-1
阅读3425
解答: sysadmin老师

提问:

看到第二段开头,说的decision sharing ,adhere to plan都在第一段后面有所描述,且第二段下文是两种stretegy的具体描述,所以选了D

解答:

点赞1
阅读3439
解答: sysadmin老师

问个问题

点我领取
免费专项课程
在线咨询