还没有登录哦!

[Reading Comprehension]

试题详情

文章:

(This passage is excerpted from material published in a1997.)

    Whereas United States economic productivity grew at an annual rate of 3 percent from 1945 to 1965,it has grown at an annual rate of only about 1 percent since the early 1970's. What might be preventing higher productivity growth? Clearly, the manufacturing sector of the economy cannot be blamed. Since1980, productivity improvements in manufacturing have moved the United States from a position of acute decline in manufacturing to one of world prominence. Manufacturing, however, constitutes a relatively small proportion of the economy. In 1992, goods-producing businesses employed only 19.1 percent of American workers, whereas service-producing businesses employed 70 percent. Although the service sector has grown since the late 1970's, its productivity growth has declined.

    Several explanations have been offered for this decline and for the discrepancy in productivity growth between the manufacturing and service sectors. One is that traditional measures fail to reflect service-sector productivity growth because it has been concentrated in improved quality of services. Yet traditional measures of manufacturing productivity have shown significant increases despite the under measurement of quality, where as service productivity has continued to stagnate. Others argue that since the 1970's, manufacturing workers, faced with strong foreign competition, have learned to work more efficiently in order to keep their jobs in the United States, but service workers, who are typically under less global competitive pressure, have not. However, the pressure on manufacturing workers in the United States to work more efficiently has generally been overstated, often for political reasons. In fact, while some manufacturing jobs have been lost due to foreign competition, many more have been lost simply because of slow growth in demand for manufactured goods.

    Yet another explanation blames the federal budget deficit: if it were lower, interest rates would be lower too, thereby increasing investment in the development of new technologies, which would spur productivity growth in the service sector. There is, however, no dearth of technological resources; rather, managers in the service sector fail to take advantage of widely available skills and machines. High productivity growth levels attained by leading-edge service companies indicate that service-sector managers who wisely implement available technology and choose skillful workers can significantly improve their companies' productivity. The culprits for service-sector productivity stagnation are the forces-such as corporate takeovers and unnecessary governmental regulation-that distract managers from the task of making optimal use of available resources.

题目:

The author of the passage would be most likely to agree with which of the following statements about productivity improvements in United States service companies?

选项:

A、Such improvements would be largely attributable to efficiencies resulting from corporate takeovers.
B、Such improvements would depend more on wise implementation of technology than on mangers' choice of skilled workers.
C、Such improvements would be more easily accomplished if there were fewer governmental regulations of the service sector.
D、Such improvements would require companies to invest heavily in the development of new technologies.
E、Such improvements would be attributable primarily to companies' facing global competitive pressure.

答案:

C

提问:

请问张慧雯老师,D选项错误的原因是不是thereby increasing investment in the development of new technologies, which would spur productivity growth in the service sector. There is, however,后面有个转折所以排除?然后c选项相当于对The culprits for service-sector productivity stagnation are the forces-such as corporate takeovers and unnecessary governmental regulation-that distract managers from the task of making optimal use of available resources.这句话的正话反说?想请老师看看c选项排除的理由是否正确

解答:

点赞0
阅读1493
解答: 张慧雯

提问:

请问张慧雯老师,D选项错误的原因是不是thereby increasing investment in the development of new technologies, which would spur productivity growth in the service sector. There is, however,后面有个转折所以排除?然后c选项相当于对The culprits for service-sector productivity stagnation are the forces-such as corporate takeovers and unnecessary governmental regulation-that distract managers from the task of making optimal use of available resources.这句话的正话反说?想请老师看看c选项排除的理由是否正确

解答:

点赞0
阅读1494
解答: 张慧雯老师

提问:

是问作者观点,然后就想先根据问题后面US S C定位,再去周围看作者观点,但是听前面录音是直接就根据题目要求是观点题直接看到最后yet,however,我的想法多了这么一步使得我找信息混乱,我这样的想法是没必要的么?

解答:

点赞0
阅读1779
解答: sysadmin老师

提问:

这是一套考题的倒数几道了,就直接看题了,没看原文。 问题中我注意到两点暗示:作者态度,productivity improvement. 也没读原文,不知道作者态度在哪里,就找后者,发现全文都是。后来看问题里有一个service company又找找,是倒数第二句,就读了,选D。 听录音,发现应该读的是最后一句,可是当时怎么能想到读最后一句呢?

解答:

点赞0
阅读1790
解答: sysadmin老师

问个问题

点我领取
免费专项课程
在线咨询